جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب در آغاز هفتادمین سال خدمات ف

نخستین مؤسسه جغرافیایی و نقشه نگاری در ایران و منطقه خاورمیانه در سال 1315 خورشیدی (1936  میلادی) به همت استاد فقید ابوالقاسم سحاب و با همیاری فرزندش، زنده یاد مهندس عباس سحاب بنیان نهاده شد.

انتشار انواع نقشه، کره، اطلس و دیگر انتشارات جغرافیایی برای نخستین بار در ایران حاصل کوشش‌های این مؤسسه و پایه‌گذاران آن بوده است و از همین رو می‌توان گفت که مؤسسه سحاب نقش زیادی در بالا بردن سطح دانش جغرافیا در کشور و شناسایی جغرافیایی ایران در جهان داشته است.

در پاسخ به نیازهای فزاینده جامعه به نقشه، اطلس و دیگر انتشارات جغرافیایی و همچنین آگاهی در زمینه‌ی دانش جغرافیا و اطلاعات مرتبط، به ویژه در زمان‌های حساسی چون سال‌های جنگ تحمیلی، این مؤسسه نقش خاصی ایفا نموده است.

مؤسسه‌ی سحاب با شماری از بنیادهای جغرافیایی نامدار و معتبر جهان همکاری‌های نزدیک داشته که از آن میان باید به تهیه و تولید نقشه‌هایی به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، عربی و همچنین ترجمه و انتشار چهار نقشه به زبان ژاپنی از  راه‌ها، دامپروری و کشاورزی، مردم شناسی و حیات وحش (جانوری) ایران با همکاری مؤسسه‌ی تیکوکو شوین Teikoku-Shoin)) در ژاپن اشاره کرد.

مؤسسه سحاب به پشتوانه‌ی سال‌ها اندوخته‌ی علمی و عملی و همچنین یاری جستن از چهره‌های معتبر دانشگاهی، تاکنون توانسته است انواع نقشه‌ها و اطلس‌ها را به زبان‌های زنده‌ی دنیا منتشر سازد؛ بطوری که شمار کتاب‌ها، نقشه‌های طراحی، چاپ و منتشر شده از هزار و هفتصد اثر فراتر می‌رود؛ برخی دیگر از نشریات مؤسسه، مانند نگاره‌های تشریحی و اطلس‌های آموزشی بارها تجدید نظر و چاپ شده‌اند.

هفت دهه فعالیت پیوسته و پیگیر با چاپ و انتشار بیش از سه هزار عنوان تولیدات فرهنگی، مشارکت فعال و چشمگیر در همایش‌های بین‌المللی نظیرِ همایش‌های نقشه‌نگاری در بوداپست، پِرت (استرالیا)، لندن، مکزیکوسیتی و دریافت تقدیرنامه‌های گوناگون به منظور ارائه‌ی نقشه‌های چاپ ایران در کیفیت عالی؛  تهیه و طراحی کره‌ی جغرافیایی جهان اسلام برای نخستین بار در جهان؛ طراحی و ترسیم نقشه‌های برجسته نمای ایران، تهران – شمال، استان‌های آذربایجان، اردبیل و صدها ابتکار دیگر، موجب شد تا «مؤسسه سحاب» نامی آشنا در جغرافیای ایران باشد.

در حال حاضر مؤسسه سحاب با مدیریت آقای محمدرضا سحاب (فرزند استاد عباس سحاب و نسل سوم این خانواده) و به همراه فرزندان خانواده (نسل چهارم) اداره می‌شود.

ایشان متولد سال 1327 هستند و 50 سال است که بطور کامل با مؤسسه همکاری داشته‌اند.

مؤسسه‌ی سحاب همراه و همگام با بنیادهای بزرگ نقشه نگاری در جهان، از سیستم‌های رایانه‌ای اطلاعات جغرافیایی(GIS) و تصاویر ماهواره‌ای بهره‌مند است و در راستای بالابردن کارایی و کیفیت نقشه‌ها، به کاربرد روش‌های مطلوب و مطمئنی رو کرده است که در این زمینه می‌توان مراحل زیر را بر‌شمرد:

 

1- دیجیتالی (رقومی) کردن نقشه‌ها به منزله‌ی نخستین مرحله‌ی کار و بدین معنی که اطلاعات و خطوط با بهره گیری از برنامه‌های نقشه پرداز به رایانه داده می‌شود.

2- ویرایش، کنترل و اصلاح اطلاعات وارد شده به سیستم.

3- درج نام‌های جغرافیایی نقشه‌ها به زبان‌های فارسی، انگلیسی، عربی و

4- تعریف شیوه‌ها (Styles)، روش‌ها و دیگر اطلاعات نمایشی مانند رنگ‌‌آمیزی و آرایش نقشه‌ها برای گویایی بیشتر.

5- تهیه فیلم از نقشه‌های آماده شده از فایل‌های کامپییوتری به وسیله  Image Setter که دستگاهی است برای تبدیل فایل‌های کامپیوتری به فیلم‌های آماده برای چاپ.

6- حفظ و بایگانی فایل‌های کامپیوتری نقشه‌ها برای ویرایش‌های بعدی و فراهم شدن بانک اطلاعات جغرافیایی.

7- پس از انجام مراحل تولید نقشه، عملیات تکثیر و چاپ در چاپخانه‌ی جغرافیایی سحاب به وسیله‌ی بزرگ‌ترین ماشین چاپ افست به قطع 140×100 در چهار رنگ همزمان انجام می‌شود.

 

مؤسسه سحاب از سراسر دنیا سفارش دریافت می‌کند و شما نیز می‌توانید کارهای نقشه نگاری (کارتوگرافی)، طراحی، تهیه، تولید و چاپ انواع نقشه‌های جغرافیایی را به این مؤسسه واگذار نمایید. در موسسه سحاب تهیه و تولید نقشه‌های شهری، منطقه‌ای، آموزشی، گردشگری و مانند آن، همه برابر با معیارهای جهانی و از نخستین مراحل تهیه و تالیف تا آخرین مراحل اجرایی انجام می‌شود. همچنین سفارش چاپ آرم و عنوان مورد نظر شما بر روی نقشه‌ها در تیراژهای گوناگون نیز پذیرفته می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد