جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

زخم «خودپرداز»‌ها بر پیشانی آثار فرهنگی


زخم «خودپرداز»‌ها بر پیشانی آثار فرهنگی
سعید برآبادی : دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها مدت‌هاست که به آثار تاریخی پا گذاشته‌اند. یکی از همین دستگاه‌ها چهار، پنج‌سال پیش رفته و در دیوار تئاتر شهر خانه کرده، دیگری در ساختمان موزه پول. تئاتر شهر اما مظلوم‌تر از این حرف‌هاست که بخواهد جفای دستگاه خودپرداز را که نهایتا دومتر قد دارد و 70سانت طول، به کسی فاش کند. ساختمان یکی از مدرن‌ترین آثار ثبت‌شده تهران، این‌روزها با انواع و اقسام آلودگی‌های بصری مواجه است که دیگر جانی برای شکایت باقی نگذاشته‌اند. از یک طرف هواکش‌های مترو، از طرف دیگر ورودی جدید زیرگذر و از آن طرف چند پایه بتنی بی‌کار که انگار فقط برای این سر از خاک درآورده‌اند که نشان دهند شهرداری برای تئاتر شهر و حرمت شاهکار معماری امیرعلی سردارافخمی‌ ارزش چندانی قائل نیست.
مکتب معماری «رایت» را در ایران به دو اثر گرانبها می‌شناسند که یکی را رایت خودش طراحی کرده و دیگری را شاگردانش. از کاخ شمس در کرج جز لاشه‌ای چیزی باقی نمانده تا تنها اثر« فرانک لویدرایت» در ایران از میان برود. شاگردان مشهورترین معمار آمریکایی اما درست در اول انقلاب بنایی در میرداماد طراحی کردند که بعدها عنوان موزه دفینه به خود گرفت تا به‌عنوان جایی برای گردهمایی مهم‌ترین اشیای تاریخی حوزه پول و سکه مورد استفاده قرار گیرد اما حالا بر سردرش، تابلو بزرگ یک بانک خودنمایی می‌کند. کمال کمونه، یکی از معماران این موزه به «شرق» می‌گوید: «در هیچ‌جای دنیا ندیده‌ایم که موزه‌ای را بانک کنند، در حالی که دیده‌ایم بانک را موزه کنند. دفینه اصولا نباید در اختیار ارگان‌های غیردولتی باشد که پای سودوزیانشان در خریدوفروش این املاک فرهنگی در میان است.» او با مشقت فراوان فعلا توانسته از خرابی بیشتر در این اثر تاریخی جلوگیری کند اما هرچه باشد، جنبش دستگاه‌های خودپرداز کار خود را کرده و بخشی از اثر- هرچند اندک- تخریب شده و بنر بانک بر پیشانی آن خورده است.  جنبش دستگاه‌های خودپرداز در همه شهرهای تاریخی در حال قربانی‌گرفتن است، در اصفهان، چسبیده به عالی‌قاپو، در کرمان، بازار کرمان و در طوس، موزه داخل محوطه آرامگاه فردوسی از تخریب این جنبش بی‌نصیب نمانده‌اند. اما علی رحیمی، کارشناس دستگاه‌های خودپرداز با تعجب به «شرق» می‌گوید که آیا مدیریت آثار تاریخی هنوز با دستگاه‌های خودپرداز کارتابل یا قابل‌حمل آشنا نیست که برای نزدیک‌ترکردن خدمات بانکی به مشتریان، دیوار این بناها را تخریب می‌کند؟ به گفته این کارشناس، تنها در نزدیکی تئاتر شهر بیش از 25دستگاه خودپرداز وجود دارد و می‌شد در محوطه این اثر نیز دستگاه خودپرداز قابل‌حمل قرار بگیرد تا اینکه بخواهند دیوار تئاتر شهر را خراب کنند!

احداث یک دامداری در۵۰۰ متری سنگ‌ نگاره تیمور میرزا


رئیس اداره میراث فرهنگی کازرون
دامداری در فاصله ۵۰۰ متری سنگ نگاره احداث شده و تاکنون مجوزی برای ساخت آن ارائه نشده است. اگرمیراث فرهنگ بتواند این دامداری را در آینده‌ای نزدیک از صاحبان آن خریداری می‌کند
به گزارش کازرون نما، رئیس اداره میراث فرهنگی کازرون در مورد احداث یک دامداری در ۵۰۰ متری سنگ نگاره تیمور میرزا گفت: اگر میراث فرهنگ بتواند این دامداری را در آینده‌ای نزدیک از صاحبان آن خریداری می‌کند.
سنگ نگاره تیمور میرزا در جاده شیراز به کازرون اثر تارخی از دوران قاجار است که تیمور میرزا نواده فتحعلی‌شاه حاکم کازرون را در کنار شیری که رام کرده نشان می‌دهد، این سنگ‌نگاره همچنین با سنگ نبشته‌ای به خط نستعلیق نیز همراه است و به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است.
اکنون مدتی است که یک دامداری در نزدیکی این اثر ملی احداث شده که علاوه بر آسیب زدن به جذب گردشگر در این منطقه صدماتی را نیز به این نقش برجسته وارد می‌کند.
محمد رضا معینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در مورد وضعیت کنونی سنگ نگاره تیمور میرزا گفت: اطراف این سنگ نگاره کاملا فنس کشیده شده و توجه شده تا حریم منظری آن منقوش نشود، علاوه بر آن از نور‌پردازی و نصب تابلو برای کمک به جلب گردشگران در این منطقه استفاده شده است.
وی در مورد دامداری که در نزدیکی این سنگ نگاره قرار گرفته، افزود: این دامداری چند سالی است که در حریم سنگ نگاره ساخته شده و در آینده نه چندان دور اگر اداره میراث فرهنگی بتواند، آن را خریداری می‌کند. البته این دامداری با سنگ نگاره فاصله دارد و از نظر گردشگری مشکلی را ایجاد نمی‌کند.
معینی در پاسخ به این سوال که فاصله دامداری تا سنگ نگاره به چه اندازه است و با چه مجوزی این دامداری احداث شده گفت: دامداری در فاصله ۵۰۰ متری سنگ نگاره احداث شده و تاکنون مجوزی برای ساخت آن ارائه نشده، اما از آنجا که زمین‌های اطراف املاک آباء‌و اجدادی مردم بوده احساس نیازی برای کسب مجوز انجام نشده است.

حسن روحانی از «پایان‌نامه فروشی» و «کپی‌برداری علمی» در ایران انتقاد کرد


حسن روحانی از «پایان‌نامه فروشی» و «کپی‌برداری علمی» در ایران انتقاد کرد


رئیس جمهوری ایران عصر سه‌شنبه و در جریان نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی از آن‌چه «پایان‌نامه فروشی» و «کپی‌برداری علمی» نامیده، انتقاد کرده و گفته است که شان علمی کشور به هیچ وجه نباید زیر سئوال برود و دستگاه‌های مرتبط باید با این اقدامات مقابله کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رئیس‌جمهوری ایران همچنین خواهان رفت‌وآمد علمی میان اساتید و دانشجویان ایران و کشورهای دیگر در صورت رعایت ملاحظات امنیت ملی شده است.

تاسیس دانشگاهی به زبان انگلیسی و پذیرش دانشجویان غیرایرانی یکی دیگر از پیشنهادات رئیس‌جمهوری در حوزه دانشگاه عنوان شده است.

آمار دقیقی از میزان خریدوفروش پایان‌نامه دانشگاهی در ایران وجود ندارد، اما در تیرماه رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم نیز، از تدوین لایحه‌‌ای با هدف جلوگیری از خرید و فروش پایان نامه خبر داده بود