زمان اعلام نتایج کنکورهای تحصیلات تکمیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور از سوی سازمان سنجش و مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد که بر اساس آن داوطلبان کنکور سراسری کارشناسی ارشد و کنکور دکتری آزاد می توانند از زمان اعلام نتایج خود مطلع شوند. | |
زمان انتشار نتایج کنکور کارشناسی ارشد
ابراهیم خدایی - قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور در گفتگو با خبرنگار مهر از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد سال 90 در اواخر هفته آینده خبر داد و گفت: نتایج کنکور در مقطع کارشناسی ارشد هفته آینده در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می شود. وی با بیان اینکه میزان پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاهها نسبت به سال گذشته 64 درصد رشد داشته است، افزود: ظرفیت دانشگاهها 75 هزار نفر برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد است و با احتساب پذیرش استعدادهای درخشان با آزمون و بدون آزمون 85 هزار نفر در نهایت پذیرفته می شوند.
به گزارش مهر، کنکور کارشناسی ارشد سال 90 در 142 کد رشته امتحانی و در
روزهای 27 تا 29 بهمن ماه برگزار شده است و 870 هزار نفر در این آزمون شرکت
کردند.
زمان اعلام نتایج 13 رشته دکتری دانشگاه آزاد
عبدالله سجادی جاغرق - رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی نیز در گفتگو
با خبرنگار مهر گفت: اسامی واجدین شرایط دعوت به مصاحبه 13 رشته دکتری
دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد و اسامی پذیرفته شدگان اولیه 13
رشته دکتری روی پایگاه اطلاع رسانی مرکز آزمون دانشگاه آزاد به نشانی www.azmoon.net قرار گرفت.
وی افزود: با احتساب این 13 رشته، اسامی واجدین شرایط دعوت به مصاحبه 160
رشته دکتری دانشگاه آزاد اعلام شده است. پذیرفته شدگان می توانند با مشاهده
نام خود در این پایگاه برای شرکت در مرحله دوم پذیرش دکتری دانشگاه آزاد
اقدام کنند.
وی با بیان اینکه اسامی 13 رشته باقیمانده از مجموع 173 رشته دکتری
آزاد تا 10 روز آینده از سوی مرکز آزمون اعلام می شود گفت: ظرفیت
امسال پذیرش دکتری در این دانشگاه در مقایسه با سال گذشته تغییری نکرده و
حدود 2 هزار و 500 دانشجوی دکتری برای سال تحصیلی 91 - 90 جذب می شوند. |
|
زنامه تایمز مدعی شد که قرار است تونلی به طول 110 کیلومتر در زیر آبهای تنگه بریننگ ساخته شود تا با اتصال آلاسکا و سیبری، آمریکا و روسیه را به یکدیگر وصل کند. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، از نظر تئوری با ساخت این تونل زیر دریایی می توان با قطار و از راه خشکی از آمریکا به روسیه سفر کرد. این خبر را روزنامه تایمز نوشت با وجود این روسیه هنوز موضوع را تائید نکرده است. این روزنامه انگلیسی با استناد به اظهارات به یک منبع آگاه در اتاق بازرگانی انگلیس- روسیه نوشت که ساخت این خط آهن، مهمترین پروژه همه زمانها خواهد بود. این تونل در حدود 110 کیلومتر طول خواهد داشت که این میزان دو برابر طول تونل اروپا در زیر دریای مانش است و بین 8 تا 10 میلیارد یورو هزینه خواهد داشت. این تونل زیردریایی، منطقه "اوئلن" در روسیه را به "دماغه پرنس ولز" در آلاسکا وصل خواهد کرد. |
شیوه دیگری از شرق دور -چین- به انگلیسیها رسید و بعد از جنجالهای متعدد بر سر مالکیت معنوی کشف آن، عاقبت از سوی پلیس اسکاتلندیارد پذیرفته شد: روش انگشتنگاری. این روش امروزه با استفاده از سیستم طبقهبندی دکتر گالتون و آرشیوهای دیجیتال گسترده، به عنوان سادهترین روش تشخیص هویت استفاده میشود./ عقیده برنز طرفداران دیگری هم داشت. او که در نیمه شرقی و متمدن آمریکا زندگی میکرد، میتوانست از هر متهم هر چقدر که بخواهد عکاسی بکند، اما کلانترهای نیمه غربی آمریکا این امکان را نداشتند. آنها تصویر چهره خلافکارها را به گروهی از نقاشان ورزیده که کارشان همین بود، سفارش میدادند و این اعلامیهها که معمولا با عبارت wanted همراه بودند، در سراسر «غرب وحشی» پخش میشد و جایزه بگیرها و کارآگاهان خصوصی را وسوسه میکرد تا دنبال دستگیری خلافکار بروند. / آرم دفتر کارآگاهی پینکرتون با نام «بنگاه ملی کارآگاهی» یک چشم بود که زیرش این جمله حک شده بود: «ما هرگز نمیخوابیم.» پینکرتون و دستیارش درستی این جمله را بارها نشان دادند. آنها با فرستادن مامورانی با پوشش مبدل به میان گروههای تبهکاری مختلف، عملیاتهای موفقی انجام دادند؛ هرچند در موارد زیاد تلفات هم دادند. از جمله یک بار جسی جیمز (یاغی معروف که فیلمهای سینمایی زیادی دربارهاش ساخته شده) توانست جاسوس پینکرتون را بشناسد و او را بکشد. با این حال، عملیاتهای موفق پینکرتون آن قدر زیاد بود که این ناکامیها را بپوشاند. از جمله خود پینکرتون یک بار وقتی در سال 1861 در پوشش یک دلال بورس داشت یک باند جاعل اسکناس را تعقیب میکرد، موفق به کشف نقشه ترور آبراهام لینکلن شد و همین ماجرا، گروه او را به اوج شهرت رساند.
روزنامه خراسان نوشت:
در حالی که هنوز طرحی درباره نحوه اجرای طرح اعطای زمین های هزارمتری برای
ساخت خانه های ویلایی تصویب نشده است، برخی استانداران نامه هایی درباره
پیشرفت اجرایی این طرح برای رییس جمهور ارسال کرده اند.
پرویز کردوانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نیاز دشت مغان به آب روردخانه ارس گفت: دشت مغان یکی از مناطق استثنایی ایران در تولید بهترین محصولات کشاورزی و زراعی است و انتقال آب رودخانه ارس به دریاچه ارومیه باعث کمبود منابع آب در این منطقه می شود که خیانتی بزرگ است.
احداث سد روی رودخانه زاب کوچک؛ راهکار نجات دریاچه ارومیه
وی با انتقاد از کارشناسانی که پس از 14 سال مطالعه هنوز نتوانسته اند راهکار نجات دریاچه ارومیه را پیدا کنند افزود: این راهکار نیاز به 14 ماه مطالعه هم نداشت و با 14 روز بررسی و شناخت درست از منابع آب کشور می توانستند راهکار حل این معضل که همانا احداث سد بر روی یکی از سرشاخه های رودخانه زاب کوچک و انحراف آب آن است را دریابند.
به اعتقاد کردوانی، در حال حاضر تمام آب این رودخانه برای جمع آوری به سد دوکان به عراق می رود و هیچ استفاده زراعی و کشاورزی از این منبع آب شیرین در کشور نمی شود.
وی با اشاره به اینکه زاب کوچک پس از کارون بزرگترین رودخانه کشور است گفت: انتقال آب این رودخانه به دریاچه ارومیه چندین مزیت دارد که مهمترین آنها دائمی بودن این منبع و عدم نیاز به آب آن در دیگر مناطق کشور است و البته با انتقال آب این رودخانه جایی خشک نمی شود بنابراین مدعی ندارد.
احداث سد روی رودخانه زاب اشکال بین المللی ندارد
کردوانی در پاسخ به اینکه آیا عراق با این کار مخالفت نمی کند
گفت: طبق قوانین بین الملل از سال 2012 انتقال آب با احداث سد بر رودخانه
های بین المللی ممنوع است ولی احداث سد بر سرشاخه این رودخانه در تنگه
گرژال بین پیرانشهر و سردشت هیچ اشکال بین المللی ندارد.
وی در خصوص انتقاداتی که برخی از مسئولان از این طرح به دلیل طولانی تر
شدن مسیر انتقال نسبت به رودخانه ارس می کنند اظهار داشت: اولاً
مسیر این انتقال طولانی تر نیست ولی اگر چندین کیلومتر طولانی تر باشد به
دلیل اینکه اقدامی اصولی و بی زیان است می ارزد.
تنها 20 درصد کشاورزی کردستان به صورت آبی است
او با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها 20 درصد از کشاورزی در استان کردستان به صورت آبی است و 80 درصد آن دیم است تصریح کرد: با توجه به اینکه انتقال آب از این رودخانه به دریاچه ارومیه نیاز آبی این دریاچه را به طور کامل ازبین می برد می توان از مازاد آن برای زمینهای کشاورزی کردستان و حتی دشت مهاباد در آذربایجان غربی استفاده کرد.
کم شدن شوری دریاچه ارومیه اتفاق خوبی است
کردوانی در پاسخ به اینکه آرتمیا آبزی دریاچه ارومیه به آب شور احتیاج دارد و با انتقال آب شیرین این رودخانه به دریاچه ارومیه بستر زیست این گونه مختل می شود گفت: نیاز آرتمیا به نمک برابر 180 تا 240 گرم بر لیتر نمک در آب است که دریاچه ارومیه آنقدر شور است که این نیاز را حتی با انتقال آب شیرین زاب بر طرف می کند ولی اگر شوری دریاچه به واسطه این انتقال کم شود نه تنها اتفاق بدی نیافتاده که بسیار هم بهتر می شود زیرا در حال حاضر به دلیل شوری بیش از حد هیچ نوع ماهی در این دریاچه دوام نمی آورد اما در آن صورت می توان به پرورش انواع ماهی در دریاچه ارومیه اقدام کرد.
امکان پرورش آرتمیا در یاچههای کویری وجود دارد
وی در پاسخ به اینکه دراین صورت تکلیف آرتمیا که گونه ای بسیاربا ارزش است چه می شود اظهار داشت: نه تنها آرتمیا که میگو را نیزمی توان در دیگر دریاچه های کویری کشور مانند آران و بیدگل و یا دریاچه میقان در شمال اراک با احداث چند حلقه چاه در اطراف این دریاچه ها مانند آنچه که در بحر المیت انجام می دهند پرورش داد.
باز کردن دریچه سدها ضمانت اجرایی ندارد
این استاد دانشگاه با انتقاد از دیگر راهکارهای که برای تأمین آب دریاچه ارومیه پیشنهاد می شود گفت: باز کردن دریچه سدهای رودخانه های اطراف ارومیه با توجه به اینکه اولویت انسان و بعد کشاورزی و در نهایت نجات ارومیه است هیچ ضمانت اجرایی ندارد و به محض اینکه در مناطق شهری اطراف کم آبی پیش بیابد مانند آنچه که در مورد سد لتیان ، کرج و لار انجام می شود آب را به روی ارومیه می بندند.
بارور کردن ابرها راهکاری فصلی است
به اعتقاد وی بارور کردن ابرها نیز یک راهکار فصلی است و در فصل تابستان که مهمترین فصل کم آبی دریاچه ارومیه است کاربردی ندارد. این روش در کشورهای پیشرفته برای مقابله با حوادثی مانند تگرگ و مه در زمینهای کشاورزی و یا فرودگاهها به کار می رود.
انتقال آب از دریای مازندران غیر ممکن است
کردوانی انتقال آب از دریای مازندران را نیز با توجه به مشترک بودن این دریاچه بین 5 کشور غیر ممکن دانست و افزود: آبخوان داری نیز نه تنها مشکل دریاجه ارومیه را حل نمی کند که حجم آب این دریاچه را کمتر می کند.
به گفته وی، با توجه به ارزش محصولات کشاورزی زمین های اطراف دریاچه ارومیه روش های آبیاری که در کمیت و کیفیت این محصولات تآثیر بگذارد نیز کاربرد ندارد و عملی نمی شود
به گزارش خبرنگار مهر، مدت زیادی از حراج ساختمان چندین ساله جهاد کشاورزی در بلوار کشاورز و تخریب باغ گیاه شناسی نوشهر نمی گذرد که اخبار تخریب یکی از بزرگترین ذخایر ژنتیکی گیاهی جهان و منبع علمی تحقیقاتی گیاه پزشکی کشور برای ساخت هتل و ویلا منتشر می شود.
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی با 20 هکتار مساحت در خیابان یمن و در کنار سالن اجلاس سران قرار دارد و زیر مجموعه ای از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که یکی از سازمانهای تابعه وزارت جهاد کشاورزی است، به شمار می رود.
این مجموعه حاصل 70 سال کار تحقیقاتی و علمی با بیش از 60 آزمایشگاه تخصصی و مرجع و 21 واحد گلخانه ای تحقیقاتی و 45 اتاق حرارت ثابت و اتاق رشد است که نابودی این ذخیره علمی می تواند ضررهای زیادی را به کشاورزی و حفظ نباتات وارد کند.
در این بین وزیر جهاد کشاورزی که باید مدافع مجموعه جهاد کشاورزی باشد در بازدیدی که به همراه علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی، علی سعیدلو معاون اموربین الملل ریاست جمهوری، مهدی غضنفری وزیر صنعت، تجارت و معدن انجام شد، موافقت خود را با تخریب این موسسه و ساخت هتل برای برگزاری کنفرانس سران اسلامی اعلام کرده است.
این موضوع تا آنجا ادامه می یابد که علیرغم مخالفت اعضای هیئت عملی پنجشنبه هفته گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی به این موسسه رفته و اقدام به متر کردن و بررسی زمین کرده که ظاهرا این موضوع با مقاومت رئیس موسسه و اعضای هیئت علمی روبرو شده است.
بازدید 4 عضو هیئت دولت از موسسه
یکی از مسئولان موسسه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در مقابل مخالفت رئیس موسسه، خلیلیان دست ای خود را به نشانه موافقت بالا آورد و اعلام کرد که هر کاری می خواهید در اینجا انجام دهید، گفت: این هیئت دربازدید از موسسه گفتند که می خواهیم برای سران کشورها و پادشاه ها در کنفرانس اسلامی هتل و ویلا بسازیم.
وی افزود: اجلاس سران اسلامی هر 2 سال یکبار و به مدت 3 روز برگزار می شود که منطقی نیست برای چنین مدت کوتاهی، یک موسسه عملی تحقیقاتی تخریب شود و زحمات 70 ساله محققان بی نتیجه بماند.
این مسئول با بیان اینکه باید برای تحقیقات علمی ارزش قایل شد، اظهار داشت: برای تصمیم گیری در مورد یک موسسه علمی، نظر 350 نفر از اعضای هیئت عملی با ارزش تر از نظر 3 وزیر است.
در این بین تماسهای خبرنگار مهر برای گفتگو با رئیس موسسه به جایی نرسید و از سوی کارشناسان موسسه اعلام شد که هرگونه مصاحبه وی از سوی مقامات ممنوع اعلام شده است، همچنین تماسها برای گفتگو با جهانگیر پرهمت معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هم بی نتیجه ماند.
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که در خیابان یمن قرار دارد زیر مجموعه هایی مانند سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقیقات گیاه شناسی را در خود جای داده است که یکی از قطبهای تحقیقاتی و علمی در بخش کشاورزی به شمار می روند.
به گزارش خبرنگار مهر، حمام تاریخی روستای هوره از توابع بخش سامان استان چهار محال و بختیاری در زیر تلی از خاک مدفون شده است.
قدمت این حمام تاریخی که به گفته اهالی روستا بیشتراز قلعه تاریخی 700 ساله هوره است و هم اکنون در زیر خروار خاک پنهان شده است و هنوز اقدامی برای خاکبرداری و بیرون آورن این بنای تاریخی نشده است.
دهیار روستای هوره در گفتگو با خبرنگار مهر از مدفون بودن حمام 700 ساله در زیر تلی از خاک درباغات بافت قدیمی روستای هوره خبر داد و اظهار داشت: سقف این میراث تاریخی در سال 1364 در اثر بی احتیاطی و عدم آگاهی شورای اسلامی آن دوره تخریب شده است.
محل دفن حمام تاریخی هوره
علی اصغر درخشان بیان داشت: به مروز زمان این حمام قدیمی به زیر خاک رفته و هم اکنون در زیر خاک پنهان است.
وی عنوان کرد: این حمام نشان دهنده قدمت روستا بوده است که متاسفانه اکنون اثری ازاین میراث ارزشمند نیست.
درخشان با اشاره به این بنای تاریخی بیان داشت: این حمام به صورت خزانه ای با ستونهای سنگی است که در آن دیگ مسی بزرگی وجود داشته است.
وی بیان داشت: در زیر این دیگ مسی آتش روشن می کردند و آب خزانه را توسط این دیگ گرم می کردند.
وی تصریح کرد: دیگ مسی توسط بی احتیاطی شورای اسلامی سال64 به فروش رفته است.
درخشان با بیان اینکه مکاتبات فراوانی توسط دهیار و شورای اسلامی روستای هوره برای خاکبرداری و بیرون آوردن این میراث فرهنگی از دل خاک به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان شده، یادآور شد: متاسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده و این بنای تاریخی با سر ستونهای سنگی هنوز به صورت مدفون باقی مانده است.
یکی از اهالی روستا هوره در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این حمام بصورت خزینه ای بوده که با آتش آب آن گرم می شده است.
سهراب بهار لو بیان داشت: قدمت این حمام که در حال حاضر زیر خروارها خاک پنهان است افزون بر 700 سال قدمت دارد که مردم اولیه این روستا که برای سکونت آمده بودند برای نظافت و بهداشت این حمام را بنا کرده اند.
وی با بیان اینکه این حمام به صورت سالم در زیر خاک است، بیان داشت: فقط سقف این حمام تخریب شده و موجب شده است که از خاک پر شود و پنهان شود.
وی عنوان کرد: بنای های تاریخی این روستا از قبیل قلعه، آسیاب قدیمی، بافت قدیم و .... هم اکنون در حال تخریب و نابودی است و تا کنون از سازمانهای مربوطه در حفظ و مرمت این آثار تاریخی همکاری مشاهده نشده است.
وی به قلعه تاریخی هوره اشاره کرد و تصریح کرد: این قلعه معرف قدمت و فرهنگ این روستا است که متاسفانه به علت بی توجهی در حال خراب شدن است.
وی با بیان اینکه با مرمت، بازسازی و معرفی آین آثار تاریخی می توان روستای هوره را به عنوان قطب گردشگری روستایی در منطقه سامان معرفی کند و درایجاد اشتغال پایدار موثرواقع شد.
هم اکنون بناهای تاریخی روستای هوره در حال تخریب و محل دفن زباله شده است و بناهایی که بازگو کننده فرهنگ و هویت یک روستای تاریخی است هم اکنون محلی برای انباشته شده زباله تبدیل شده اند.
با مرمت این آثار تاریخی می توان به راحتی مسافران زیادی را جذب کنند و اشتغال اهالی روستا را تضمین کرد.
اما این گنجینه های بزرگ که می توانسته اند در جهت جذب توریسم و درآمدزایی این روستا موثر واقع شود به علت بی توجهی مسئولان مربوطه استان چهارمحال وبختیاری هم اکنون در حال محو شدن هستند.
پل تاریخی هوره، قلعه تاریخی هوره، آسیاب قدیمی هوره، بافت قدیم روستاهوره، حمام تاریخی هوره، درخت کهن سال گردو با قطر هشت متر، قرار گرفتن در حاشیه رودخانه زاینده رود، قرار گرفتن در کنار درختان سر به فلک کشیده و .... از ویژگیهای ممتاز این روستاست که می تواند در جذب گرشگر موثر واقع شوند.
بافت قدیم روستای هوره در حال تخریب
با این همه ویژگی تاریخی و طبیعی دریک روستا باید تاکید کرد که مسئولان مربوطه در این خصوص برای ترمیم ومرمت این آثارتاریخی باید اقدام فوری و سریع صورت داده تا نه تنها میراث منطقه احیا شود بلکه موجبات جذب گردشگر نیز فرآهم آید.
به گزارش ایسنا، کمیته اضطرار آلودگی هوای استان قم در اطلاعیهای نسبت به وضعیت آلودگی هوای استان قم و پرهیز از تردد غیر ضروری هشدار داد.
در این اطلاعیه آمده است، به استحضار مردم شریف استان قم میرساند با توجه به اینکه وضعیت آلودگی هوای استان در حال حاضر به وضعیت هشدار رسیده و میزان گرد و غبار معلق در هوا صبح امروز به مدت 2 ساعت دراستان قم به بیش از 16برابر حد مجاز رسیده است و همچنین بر اساس پیش بینیهای هواشناسی و حفاظت محیط زیست استان در طی امروز، بعد از ظهر و فردا با افزایش مجدد وزش باد، تکرار و تشدید این وضعیت دور از انتظار نیست.
بنابراین از مردم عزیز به ویژه کودکان و سالمندان و کسانی که ناراحتی قلبی و تنفسی دارند، تقاضا میشود به جز برای انجام کارهای ضروری از منزل خارج نشوند و در صورت اضطرار حتما از ماسکهای مخصوص برای تردد در اماکن عمومی استفاده کنند.
همچنین از دارندگان وسایل نقلیه نیز درخواست میشود از تردد بی مورد در سطح استان خودداری کرده و حتیالامکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.