فلسفه جغرافیا... (ضریب 1 شهری، )
1- حسین شکوئی، اندیشه های نو در فلسفه جغرافیا، جلد 1، انتشارات گیتاشناسی، (اصلی) تا پایان فصل ۳ 9سوال
2- احمد پوراحمد، قلمرو و فلسفه جغرافیا، اتشارات دانشگاه تهران، (اصلی) 4سوال
3- حسین شکوئی، فلسفه جغرافیا، انتشارات گیتا شناسی،(اصلی)، آبی رنگ 2سوال
4- خلاصه مباحث و تست موسسه ماهان ( بسیار مهم)
آمار و احتمالات...(ضریب 1شهری)
1- هادی رنجبران، آمار و احتمالات ، نشر کتاب دانشگاهی
2- جزوه آمار موسسه پارسه، مهندس محسن طورانی(مهم)
جغرافیای شهری... "مبانی و ایران" (ضریب 3 شهری)
1- حسین شکویی، دیدگاه های نو در جغرافیای شهری، جلد 1، انتشارات سمت، (اصلی)،کامل خوانده شود. بسیار بسیار مهم
2- اصغر نظریان، پویایی نظام شهری ایران، انتشارات مبتکران 1387 (اصلی)، بسیار بسیار مهم
3- اصغر نظریان، جغرافیای شهری ایران،انتشارات پیام نور از ص 106 تا آخر، (اصلی)
4- یدالله فرید، جغرافیا و شهرشناسی، انتشارات دانشگاه تبریز،
5- خلاصه مباحث و تست موسسه ماهان ( بسیار مهم)
برنامه ریزی شهری... "مبانی و ایران" (ضریب 2 شهری)
1- اسماعیل شیعه، مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، (اصلی)، بسیار بسیار مهم
2- محمد تقی رهنمایی، فرایند برنامه ریزی شهری ایران، انتشارات سمت، (اصلی)
3- دکتر غلامحسین مجتهدزاده، برنامه ریزی شهری در ایران، پیام نور( کلی وار)
4- سید محسن حبیبی، از شار تا شهر، انتشارات دانشگاه تهران. (اصلی و کلی وار)
5- کرامت الله زیاری، مبانی و تکنیک های برنامه ریزی شهری، انتشارات پرهام 1387(اصلی). جدید، 5 فصل اول
6- ناصر مشهدی زاده دهاقانی، تحلیلی از ویژگی های برنامه ریزی شهری در ایران، انتشارات دانشگاه علم و صنعت
7- کرامت الله زیاری، برنامه ریزی شهرهای جدید، انتشارات سمت، 1376 (اصلی)
8- کرامت الله زیاری، برنامه ریزی کاربری اراضی شهری، انتشارات دانشگاه تهران، تا صفحه ۱۳۶، ( اصلی)
9- محمدرضا پورمحمدی، برنامه ریزی کاربری اراضی شهری، انتشارات سمت، (اصلی )
10- اصول و روش های برنامه ریزی شهری. غلامحسین مجتهدزاده. پیام نور. کلی وار
زبان انگلیسی عمومی و تخصصی (ضریب2 شهری)
۱- واژگان ضروری تافل (لغت)
۲- ۵۰۴ (لغت)
۳- متون علوم انسانی به زبان انگلیسی، (هیومن ۲)، انتشارات سمت
۴- مینو عسجدی، متون جغرافیای انسانی، جلد 1 و 2، پیام نور
۵- شاپور گودرزی نژاد، مینو عسجدی، جغرافیای طبیعی (فیزیکال)، انتشارات سمت.
۶- لغات آیلتس
در صورت امکان تافل رهنما خوانده شود که شامل تمام لغات تافل، 504، 1100 و... می باشد و برای زبان عمومی پیشنهاد میشود. برای تخصصی کتاب های فوق و متون تخصصی مناسب می باشد.
کتب تست...
- ناصر عقیلی زاده فیروز جائی، مجموعه سوالهای کارشناسی ارشد جغرافیا، جلد اول و دوم وسوم، مسلسل پردازش.
- جلد چهارم پردازش
- خلاصه مباحث های علوم جغرافیایی. موسسه ماهان مخصوصاٌ فلسفه و جغرافی شهری
- خلاصه مباحث های مدرسان شریف
توضیحات مهم
- تست مخصوصاٌ تست های آزمون سال های قبل زیاد خوانده شود.
- کتاب های پویایی نظام شهری ایران نظریان بصورت ریز خوانده شود حتی جداول.
- بخش فلسفه بدلیل داشتن اسامی خاص، مکاتب زیاد و مفهومی بودن آن و... بصورت مداوم و مکرر خوانده شود.
- واسه امار و احتمالات جزوه پارسه خیلی عالیه حتما خوانده شود
- در مجموع از همان دور اول، کتاب ها بصورت عمقی، کامل و تکرارمطالب، خوانده شود نه سطحی و زودگذر.
- کتاب یدالله فرید به دلیل حجم زیادش و چون فقط یک یا دو سوال ازش میاد فایل خلاصه ش رو پیدا کنید وبخوانید
- منابع اصلی حتما باید مطالعه شود.
توجه: منظور از کلی وار یعنی اینکه نکات مهم و اساسی خوانده شود نه بصورت ریز...
به گزارش ایسنا، از دیروز با وجود لرزشهای ضعیف منطقه مورموری آرامش نسبی در منطقه حاکم بود اما پسلرزههای پیاپی 4.8 و 4.9 ریشتری امروز که در ساعتهای 15:9 و 15:11 امروز به وقوع پیوست، مردم منطقه را هراسان کرد.
کوههای منطقه در حال ریزش هستند و گردو غبار غلیظی منطقه را فراگرفته است.
ارزیابی اثرات با روش ماتریس ایرانی
ارزیابی اثرات به معنای ارزیابی و سنجش اثرات یک پدیده یا فعالیت یا فرایند بر یک پدیده یا فرایند دیگر می باشد. ارزیابی اثرات از مفاهیم کلیدی در مباحث جغرافیا به شمار می رود. ارزیابی اثرات گردشگری بر توسعه فیزیکی شهر، ارزیابی اثرات گرد و غبار بر محیط زیست، ارزیابی اثرات اقلیم بر اشکال ژئومورفولوژی، ارزیابی اثرات فرهنگ بر شکل شهر، ارزیابی اثرات مرزها بر قدرت استراتژیک جغرافیای کشورها نمونه ای از ارزیابی اثرات در جغرافیا می باشد. در همه مباحث ارزیابی همواره یک رابطه علت و معلولی برقرار می باشد و دو عنصر «اثر» و «پیامد» وجود دارد که همیشه میزان اثرگذاری یک اثر بر پیامد سنجیده می شود. اثرات همان عوامل و عناصری هستند که در متغیر مستقل وجود دارد و پیامدها از اثرات ناشی می شوند. همواره در روش های ارزیابی اثرات، میزان اثرگذاری یک اثر بر پیامد سنجیده می شود.
یکی از روش های ارزیابی، روش ارزیابی اثرات با استفاده از ماتریس ایرانی می باشد که توسط اساتید داخل تهیه شده است. روش کلی ماتریس ایرانی به صورت می باشد:
1- انتخاب موضوع (برای مثال موضوع ارزیابی، ارزیابی اثرات توسعه گردشگری بر روستاهای منطقه الموت می باشد)
2- تعیین اثرات (توسعه گردشگری متغیر مستقل و در حکم علت می باشد. فعالیت ها و فرایندهایی که در طی توسعه گردشگری در منطقه ممکن است اتفاق افتاده و توسعه گردشگری با خود به منطقه می آورد)
3- تعیین پیامدها (روستاهای الموت متغیر وابسته می باشد. ویژگی ها و بخش هایی از روستاهای الموت که ممکن است تحت تاثیر اثرات یعنی توسعه گردشگری قرار بگیرد)
4- ایجاد ماتریس و قرار دادن اثرات در ستون و پیامدها در سطر
5- ارزیابی میزان اثرگذاری اثرات بر پیامدها بر مبنای 1 تا 5 برای اثرات مثبت و -1 تا 5- برای اثرات منفی
6- محاسبه میزان سودمندی و مخرب بودن هر یک از اثرات و پیامدها از طریق محاسبه میانگین
7- تعیین شاخص و ویژگیهای سودمندی و مخرب بودن هر یک از اثرات و پیامدها
8- نتیجه نهایی پروژه (آیا فرایند توسعه گردشگری بر روستاهای الموت مفید بوده و قابل تایید است یا اینکه باید متوقف شود یا ادامه آن با اصلاحات امکان پذیر است؟)
در فایل زیر، به صورت ساده این مراحل با ذکر مثال بالا توضیح داده شده است:
حجم فایل: 2 / 1 مگابایت
در فایل زیر نیز نمونه ای دیگر از روش ارزیابی اثرات با ماتریس ایرانی توضیح داده شده است. در این نمونه، اثرات ایجاد بزرگراه تهران - شمال بر روستای کن و سولقان مورد بررسی قرار گرفته است.
حجم فایل: 2/2 مگابایت
(تهیه: سمیه السادات موسوی - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران)
اگرچه دانشگاهها و دانشکدههای مشهور طی قرنها دچار تحولات محسوسی شدهاند، با این حال تمامی آنها شهرت خود را مدیون قدمت تاریخی هستند که در آن بنا شدهاند.
به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از سال 1088 میلادی تحصیلات عالی در گوشه و کنار جهان به طور گستردهای توسعه یافته و دامنه وسیعتری از رشتهها، استادان، کارکنان و دانشجویان را در بر گرفت که این مسئله خود گواه این است که این تغییرات بنیادین مرهون دانشگاههایی است که منشاء اصلی بنیانگذاری دانشگاههای امروز بوده اند. با این حال در ورای این حقیقت، این دانشگاهها هر کدام به نوبه خود نقش فعالی در شکل دادن تاریخ جهان ایفا کردهاند.
در این گزارش به نقل از پایگاه اینترنتی آنلاین کالج، 10 دانشگاه تاریخی دنیا را به شما معرفی میکنیم.
1- دانشگاه بولونیا (ایتالیا):
این موسسه آموزشی از سال 1088 میلادی تاکنون فعال بوده است و برای مدتهای مدید تنها دورههای پزشکی ارائه میکرده است؛ تا اینکه این اواخر رشتههای خود را گسترش داده و امروز حدود 100 هزار دانشجو در 23 دانشکده مختلف این دانشگاه واقع در هشت شعبه شامل شعبه بینالمللی در بوینوس آیرس آرژانتین مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه بولینا در رشته قوانین شرع (کلیسایی)، همیشه مورد تمجید و تحسین قرار میگیرد که این به دلیل داشتن ریشه و پیشینه کاتولیک آن چندان تعجببرانگیز نیست.
این دانشگاه در سراسر دوران تاریخی پرشکوه خود فارغالتحصیلان برجستهای از فرهنگهای مختلف جهان نظیر دانته آلیگیری (شاعر پرآوازه ایتالیایی خالق اثر کمدی الهی)، نیکولاس کوپرنیک (ریاضیدان و ستارهشناس مشهور لهستانی که نظریه منظومه شمسی و ستاره شناسی نوین را ارائه کرد)، آلبرشت دو رر (نقاش و ریاضیدان مشهور آلمانی) و اُمبرتو اکو (فیلسوف و رماننویس ایتالیایی) را به چشم خود دیده است.
2- دانشگاه آکسفورد (انگلستان):
تاریخ تاسیس این دانشگاه نیز مانند بسیاری از دانشگاههای تاریخی و قرون وسطایی، همچنان نامشخص باقی مانده است. با این حال گفته میشود تدریس در این دانشگاه از سال 1096 میلادی آغاز شده است.
سال 1878 نقطه عطفی در تاریخ این دانشگاه بود که نخستین دانشکده زنان در آکسفورد ساخته شد. دانشگاه آکسفورد تا امروز یکی از بهترین، معتبرترین و اثرگذارترین دانشگاهها در دوران حیات تاریخی خود شناخته میشود.
3- دانشگاه سالامانکا (اسپانیا):
قدیمیترین دانشگاه اسپانیا از سال 1130 میلادی شروع به ارائه کلاسهای درس کرد ولی تا سال 1218 امتیاز پاپی و تا سال 1254 امتیاز سلطنتی از سوی پادشاه آلفونسو دهم را دریافت نکرد. از سال 1255 با مجوز پاپ الکساندر چهارم توانست از عنوان دانشگاه استفاده کند. این دانشگاه به دلیل دارا بودن قدمت بسیار زیاد، در حوادث تاریخی بسیاری حاضر بوده است.
گیتاشناسان این دانشگاه نقش غیرقابل انکاری را در همراهی کریستوف کلمب در سفر تاریخیاش به هند شرقی ایفا کردند.کریستوف کلمب که قصد داشت یک راه تجاری کوتاهتر و وسریعتر به هند شرقی پیدا کند، به صورت تصادفی سر از قاره آمریکا درآورد که این اتفاق منجر به کشف تاریخی این قاره گردید.
4- دانشگاه مودنا (ایتالیا):
این دانشگاه در شهر افسانهای مودنا در ابتدا با هشت دانشکده بنا نهاده شد که اخیرا نیز چهار دانشکده دیگر به آن اضافه شده است. دانشکده اصلی این دانشگاه در سال 1175 میلادی توسط پیلیو یکی از دانشجویان سابق دانشگاه بولونیا ساخته شد. اما ساختار اصلی و تاریخی این دانشگاه در سال 1338 میلادی به کلی از بین رفت. در آن مقطع این دانشگاه از ارائه رشتههای تحصیلی جدید خودداری کرده و بیشتر تلاش خود را بر روی حفظ کلاسهای حاضر خود متمرکز کرد؛ تا اینکه در سال 1590 این دانشگاه به حالت تعلیق درآمد.
با این حال در سال 1680 این دانشگاه دوباره احیا شده و پنج سال بعد مجوز خود را دریافت نمود. در حال حاضر دانشگاه مودنا در مجموع 20 هزار دانشجو دارد. افرادی که از این دانشگاه دیدن میکنند باید حتما سری به باغ «اورتو بوتانیکو» در آن بزنند. این باغ گیاهشناسی جهت کشت گیاهان دارویی بنا شده است و فضای سرسبز آن تبدیل به مکانی زیبا جهت استفاده جهانگردان و ساکنین محلی شده است. از این باغ بسیار زیبا همچنین جهت تحقیقات علمی و مطالعات گیاه پزشکی استفاده میشود.
5- دانشگاه ویچنزا (ایتالیا):
متاسفانه بسیاری از دانشگاهیان، در بررسی قدمت تاریخی اهمیت کمتری به دانشگاه ویچنزا دادهاند. علیرغم تمام این غرضورزیها، این دانشگاه شایستگی این را دارد که از نظر قدمت و پایداری مورد تجلیل قرار گیرد.
این دانشگاه در سال 1204 میلادی بنا نهاده شد و در برخی دورههای قرن سیزدهم میلادی بطور رسمی از آن به عنوان یک استادیوم همگانی جهت مسابقات ورزشی استفاده میشد.
6- دانشگاه کمبریج (انگلستان):
این دانشگاه، دومین استادیوم عمومی قدیمی سابق در بین کشورهای انگلیسی زبان است. این دانشگاه در سال 1209 میلادی به جنگ رقابت با دانشگاههای دیگر رفت. دانشگاه آکسفورد امروزه در بین بهترین موسسات علمی و آموزش عالی جهان قرار دارد. اما برای ورود به آن یک مسیر تاریخی و جالب وجود دارد.
بنا به دستور هنری هشتم پادشاه انگلیس، دانشگاه کمبریج برنامه قوانین کاتولیک خود را منحل کرده و تمامی مسایل و رشتههای مرتبط با مذهب کاتولیک را از چهره دانشگاه زدود. در نتیجه این دانشگاه به سمت ارائه رشتههای ریاضیات، علوم، ادبیات روم و یونان باستان و تدریس انجیل تغییر جهت داد که به دنبال آن دانشمندان، نویسندگان، ریاضیدانان و سیاستمداران تاثیرگذاری به دنیا معرفی شدند. بدون وجود دانشگاه کمبریج، قانون حرکت، شکافت اتم، اتحاد میدان جریان الکترو مغناطیس، ماشین تورینگ و ماشین کوانتوم وجود خارجی نداشتند. همچنین چیزی به اسم الکترون، هیدروژن و ساختار DNA کشف نمیشد.
7- دانشگاه پادوآ (ایتالیا):
این دانشگاه در سال 1221 میلادی از دانشگاه بولونیا منفک شد و با عنوان مستقل دانشگاه پادوآ به ثبت رسید و مورد توجه دانشجویان و استادانی قرار گرفت که به دنبال آزادی عمل و انعطاف بیشتری بودند. این دانشگاه در ابتدا بیشتر تمرکز خود را بر روی ارائه رشتههای حقوق و الهیات قرار داد، اما بعدها در سال 1299 میلادی رشتههای بیشتری نظیر ستارهشناسی، علوم معنیشناسی، پزشکی، فلسفه و دستور زبان و منطق به دانشجویان ارائه داد.
در طول دوره رنسانس و اندکی پس از آن، دانشگاه پادوآ به یکی از مراکز معتبر و عمده تفکر و تحقیقات در دنیا تبدیل شد. اکنون این موسسه آموزشی با ظرفیت 65 هزار دانشجو در میان بزرگترین موسسات آموزش عالی ایتالیا قرار دارد.
8- دانشگاه ناپل فدریکو دوم (ایتالیا):
برخلاف سایر دانشگاههای تاریخی که عنوان شد، این دانشگاه تاکنون با هیچ یک از مراکز مذهبی در ارتباط نبوده است. این دانشگاه در سال 1224 میلادی از سوی فردریکو دوم پادشاه ایتالیا بنیان نهاده شد که آن را تبدیل به قدیمیترین دانشگاه دولتی جهان کرد.
9- دانشگاه سینا (ایتالیا):
این دانشگاه در سال 1240 میلادی با کمک مالیاتهای اخذ شده از سوی خانوادههایی که به شهروندان اتاق کرایه میدادند بنا نهاده شد در سال 1252 پاپ اینوسنت چهارم دانشجویان و استادان را از پرداخت مالیات معاف کرد.
اگرچه ممکن است این دانشگاه نقش پررنگی در تاریخ کشور ایتالیا ایفا نکرده باشد، لیکن این دانشگاه شاهد انتقال قدرتهای اصلی در منطقه بوده و میزبان اعتراضات تاریخی مهم ایتالیا در عصر موسوم به ریزور جیمنتو (جنبش وحدت ملی ایتالیا) بوده است.
10- دانشگاه کوئیمبرا (پرتغال):
قدیمیترین دانشگاه پرتغال یک دانشکده دولتی است که درسال 1290 میلادی به دستور دینیس پادشاه این کشور بنیان نهاده شد. این دانشگاه درواقع تا قبل از اینکه در سال 1308 میلادی به شهر کوئیمبرا منتقل شود، در شهر لیسبون بنا شد.
این انتقال به دنبال تنشهایی بین پاپ نیکلاس چهارم، شهروندان و دانشجویان رخ داد. هسته اصلی آموزشی این دانشگاه را رشتههای هنر، قوانین شرعی، حقوق و پزشکی تشکیل میدهند که در طول دوران مختلف همچنان دست نخورده باقی مانده است.
در سال 1338 میلادی آلفونسو چهارم دانشگاه را مجددا به شهر لیسبون بازگرداند که تا سال 1537 میلادی و تا قبل از اینکه جو – او سوم پادشاه وقت پرتغال آن را دوباره به شهر کوئیمبرا منتقل کند در لیسبون باقی ماند.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
|
![]() |
لیست کامل مجلات آی اس آی مربوط به سال 2013 به کاربران عزیز تقدیم می شود.
|
جهت دریافت لیست کامل مجلات آی اس آی مربوط به سال 2013 اینجا کلیک کنید.
در این مستند برخی اقدامات انجامشده توسط دشمنان مانند اتفاقی که در 2،3 سال قبل برای مرغداریها افتاد، ضایع شدن 30درصد محصولات کشاورزی در هر سال، آلودگی زیتونهای رودبار، سم ریختن در حوضچههای ماهی کرمانشاه نمایش داده میشود.
به گزارش عیارآنلاین، مستند پدافند زیستی که در برنامه ثریا از شبکه اول سیما پخش شد، به موضوع تهدیدات زیستی در سالهای اخیر پرداخته است. در این برنامه دکتر کرمی، کارشناس ارشد پدافند غیرعامل درباره اهمیت پدافند در حوزه اکوسیستم و احتمال آلوده کردن آبها و شهرها صحبت میکند. در این مستند برخی اقدامات انجامشده توسط دشمنان مانند اتفاقی که در ۲،۳ سال قبل برای مرغداریها افتاد، ضایع شدن ۳۰درصد محصولات کشاورزی در هر سال، آلودگی زیتونهای رودبار، سم ریختن در حوضچههای ماهی کرمانشاه نمایش داده میشود.
ادامه فیلم رو میتوانید از این سایت مشاهده فرمایید
http://ayaronline.ir/1392/08/39514.html
وی با بیان اینکه در این مانورها تمامی شبکه های مخابراتی و ارتباطی کشور اعم از شبکه زیرساخت و مخابرات مورد تست و سنجش توانایی در برابر بروز بحران قرار گرفت، ادامه داد: هم اکنون با تقویت نقاط ضعف شناسایی شده، شبکه زیرساخت ارتباطی کشور آمادگی مواجهه با هرگونه بحرانی را دارد.
مدیرکل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه و مهندسی عملیات سوئیچ شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید براینکه براساس ارزیابی های صورت گرفته شبکه زیرساخت در بخش انتقال، سوئیچ و دیتا با مشکل حادی مواجه نیست، گفت: بخش مهندسی عملیات این شبکه در حال تقویت است.
معدنی پور کاهش زمان بندی در مواجهه با بحران های طبیعی و سایبری را از جمله پارامترهای تقویت این شبکه عنوان کرد و گفت: براین اساس کمیته مدیریت بحران در شرکت ارتباطات زیرساخت تشکیل شده است و به جرات می توان گفت هرگونه بحرانی به راحتی در این بخش قابل کنترل خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه شبکه های استانی نیز باید ظرفیت و آمادگی مواجهه با بحران را داشته باشند گفت: تلاش بر این است که در صورت بروز بحران و حادثه ارتباط تا مراکز زیرساخت برقرار باشد و کاربران در زمان این وقایع بتوانند از ارتباطات کامل استفاده کنند.