جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

هرم جمعیتی کشور به سمت کهنسالی پیش می‌رود

ی مقدسی گفت: علت عدم توازن هرم جمعیتی این است که سیاست های القا شده در خصوص برنامه های جمعیتی کشور از سوی افرادی بود که با وضعیت کشور آشنایی نداشتند.

به گزارش آریا، نایب رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه هرم جمعیتی کشور به سمت کهنسالی پیش می رود، گفت: برخی سیاست های القا شده از طرف کسانی که از برنامه های جمعیتی کشور بی خبر بودند، دلیل اینگونه مشکلات است.

وی تصریح کرد: بحث کنترل جمعیت که از مباحث به جا مانده از غرب بود، پس از هشت سال دفاع مقدس، دوباره شیوع پیدا کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: مسئله فوق باعث شد، رشد طبیعی جمعیت کشور متناسب با امکاناتی که در کشور وجود دارد، دچار اختلال شود.

مقدسی به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و اظهار داشت: همانطور که مقام معظم رهبری تذکر دادند، امکانات کشور از قبیل امکانات جغرافیایی و مالی گنجایش دو برابر شدن جمعیت فعلی را دارد.

وی خاطرنشان کرد: تصمیم نداریم که خیلی سریع به موضع مذکور برسیم اما نیاز به تعریف یک راهکار دقیق کارشناسی شده، دیده می شود.

نایب رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: راهکار مذکور باید به نحوی تدوین شود که توازن جمعیت متزلزل نشود.

مقدسی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور جمعیت جوان وجود دارد ولی با گذشت زمان این جمعیت وارد سنین پیری می شوند که نوع برنامه های آنان با سنین جوانی متفاوت است و در نتیجه برنامه های کشور به سمت برنامه هایی برای افراد کهنسال پیش می رود.

وی با تاکید بر حفظ توازن در هرم جمعیتی، بیان کرد: در خصوص پیشروی جمعیت به سمت کهنسالی باید به تدوین راهکاری پرداخت که به موجب آن توازن جمعیت حفظ شود.

این نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس به قرار دادن برخی از اطلاعات در دست مردم اشاره کرد و گفت: بحث ما این است که در قوانین بالادستی مانند سند چشم انداز و برنامه های پنج ساله، یک سری اطلاعات و جمع بندی هایی را به استحضار مردم برسانیم.

مقدسی در خصوص نحوه کنترل موالید گفت: باید راهکارهایی تنظیم شود که به موجب این راهکارها موالید در جامعه به شکلی پیش برود که مردم از اضافه شدن تعداد خانواده شان وحشت نداشته باشند و به نحوی باشد که افزایش تعداد موالید از حالت منطقی خارج نشود.

وی به تاثیر ازدواج در توازن هرم جمعیتی اشاره کرد و افزود: به منظور توازن هرم جمعیتی، باید شرایط ازدواج را تسهیل کرد و سن ازدواج را پایین آورد که در پی آن جمعیت پویای کشور در شرایط سنی متوسط قرار گیرند.

گفتنی است علی اکبر محزون، مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت پیش از این گفته بود: بر اساس پیش بینی ها، نرخ رشد جمعیتی در سال 90 باید به دو و سه دهم می رسید ولی در حال حاضر به حدود یک و 25 صدم رسیده است و این نشان دهنده کاهش زیادی است.

همچنین وی اظهار داشت: میزان باروری کل در سال 90 باید به 4 می رسید ولی با کاهش بسیار زیادی به یک و هشت دهم رسیده است که در این شرایط جانشینی جمعیت دچار مشکل می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد