جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

جغرافیا توسعه پایدار زندگی بهتر

کاری از کارشناس ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

اشیای مکشوفه کاوش های اخیر شهر بیشاپور به نمایش گذاشته می شود

به مناسبت هشتادمین سالروز ثبت ملی شهر تاریخی بیشاپور؛
اشیای مکشوفه کاوش های اخیر شهر بیشاپور به نمایش گذاشته می شود
مدیر پایگاه پژوهشی شهر تاریخی بیشاپور گفت: به مناسبت هشتادمین سالروز ثبت ملی شهر تاریخی بیشاپور در فهرست آثار ملی ایران، اشیای بدست آمده در کاوش های اخیر در این شهر تاریخی به نمایش گذاشته می شود.

خبرگزاری پانا: مدیر پایگاه پژوهشی شهر تاریخی بیشاپور گفت: به مناسبت هشتادمین سالروز ثبت ملی شهر تاریخی بیشاپور در فهرست آثار ملی ایران، اشیای بدست آمده در کاوش های اخیر در این شهر تاریخی به نمایش گذاشته می شود.

به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از میراث فرهنگی فارس، مصیب امیری ابراز داشت: این نمایش به منظور آشنایی بیشتر مردم و علاقمندان حوزه میراث فرهنگی با این مجموعه تاریخی همچنین معرفی دستاورد ها و فعالیت های انجام شده در طی چند دهه اخیر برگزار می شود.

 وی با اشاره به کاوش های انجام گرفته دراین محوطه تاریخی که همزمان با آغاز هفته میراث فرهنگی، در 28 اردیبهشت 90 شروع شد، افزود: این کاوش که توسط هئیت ایرانی صورت گرفت بخش هایی از ضلع جنوبی ایوان موزائیک بیشاپور از زیر خاک بیرون آمد.

 امیری اظهار داشت: اشیای مختلفی ازجمله مجسمه های مرمرین، ظروف سفالی، ظروف شیشه ای، اشیای سنگی و گچ بری مربوط به دوره ساسانی کشف شد که این اشیای بدست آمده در نمایشگاه مذکور در معرض دید عموم قرار می گیرد.

 وی تصریح کرد: این نمایشگاه روز پنج شنبه 24 شهریور سال جاری همزمان باسالروز ثبت این اثر با ارزش ملی در محل موزه ساسانی شهر تاریخی بیشاپور برگزار می شود.

 مدیر پایگاه پژوهشی بیشاپور ادامه داد: شهر تاریخی بیشاپور در فاصله 23 کیلومتری غرب شهر کازرون و در حاشیه رودخانه شاپور قرار دارد.

 وی ادامه داد: این شهر به دستور شاپور اول ساسانی، دومین پادشاه سلسه ساسانیان ساخته شده و تاریخ ساخت آن بر اساس کتیبه پهلوی ستون های یادبود، مربوط به سال 262 میلادی است.

 امیری اذعان داشت: این شهر تاریخی با وسعتی نزدیک به 200 هکتار، شامل سه بخش است که بخش نخست یا اصلی توسط یک حصار و دیوار سنگی محصور بوده و بناهای حکومتی و مذهبی همچون تالار تشریفات، کاخ والرین، ایوان و حیاط موازییک و معبد آناهیتا را شامل می شود.

 وی افزود: بخش دوم که قسمت حفاظتی و نگهبانی شهر بوده، شامل قلعه ایی به نام قلعه دختر می باشد که در طرف شمال شهر بر سینه کوه شاپور قرار گرفته است.

 مدیر پایگاه پژوهشی بیشاپور ابراز داشت: بخش سوم شامل بناهایی چون مدرسه اسلامی دوره آل بویه، مسجد جامع و حمام های بیشاپور و بنای یادبود یا ستون های یادبود است.

 امیری در پایان افزود: بازدید از نمایشگاه برای عموم رایگان می باشد و این نمایشگاه تا تاریخ 28 شهریور ماه ادامه دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد